LAG Bura

LAG Bura (lokalna akcijska grupa) je udruga koju provodi LEADER program EU-a, a zasniva se na gospodarskom oporavku, odnosno održivom i uravnoteženom razvoju ruralnih područja Zadarske županije. Naime, cilj LAG-a je mobiliziranje i provedba aktivnosti koje doprinose gospodarskom razvoju ruralnih zajednica kroz lokalna partnerstva sva tri sektora. Namjera mu je pomoći građanima, udrugama, tvrtkama i drugim nositeljima razvoja u ruralnom prostoru da razmotre potencijal svojeg područja te potaknu provedbu strategija i programa održivog razvoja, što će biti posebno važno nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.
Predstavnici lokalne uprave te civilnog i privatnog sektora za predsjednika Udruge LAG Bura izabrali su Stjepana Marinovića, inače zamjenika načelnika Općine Poličnik. Za potpredsjednicu Udruge izabrana je Mirjana Zubčić iz Kulturno-umjetničkog društva "Luzarica" iz Pridrage, a za članove Upravnog odbora izabrani su Zlatko Marasović iz Javne ustanove Nacionalni park Paklenica, Marjana Marasović iz Turistička zajednice Starigrad-Paklenica, Leonardo Rončević iz Općine Jasenice, Ivanka Šegota Brujić iz Turističke zajednice Općine Karlobag i Gordana Renić iz Grada Obrovca.
Članovima Nadzornog odbora imenovani su Šime Vicković, iz Općine Zemunik Donji, Martin Zubčić iz DVD-a Pridraga, Šime Božić iz Općine Vrsi i Žarko Zurak iz Općine Posedarje.
Sjedište LAG-a Bura je u Murvici, u prostorima Društvenog doma koji je Udruzi besplatno ustupila Općina Poličnik. Poznato je da LAG Bura obuhvaća općine Poličnik, Vrsi, Ražanac, Posedarje, Novigrad, Jasenice, Starigrad i Grad Obrovac u Zadarskoj županiji te Karlobag iz susjedne Ličko-senjske županije.
Osnivanje LAG-a Bura zajednički su financirali Zadarska županija i UNDP, iz donacije nizozemske Vlade, a unutar projekta "Razvoj LEADER-ova pristupa u Zadarskoj županiji" vrijednog 205 tisuća kuna.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA