Trg Martina Posedarskog 1

DVD Posedarje

Na inicijativu Općine Posedarje i njenih mještana 1999. godine osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Posedarje koje od tada djeluje bez prestanka. DVD Posedarje je od osnutka do danas sudjelovalo na velikom broju vatrogasnih intervencija, od požara stambenih objekata, požara trave, niskog raslinja, šume, smeća, do požara dimnjaka, te tehničkih intervencija.

Društvo broji 30 članova, te raspolaže s 2 vatrogasna vozila (kamiona) i osobnim vozilom, a financira se iz proračuna Općine Posedarje.

Svake godine u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, zbog povećane opasnosti od požara otvorenog prostora, organizirano je dežurstvo koje obavlja Interventna grupa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Posedarje. Interventna grupa DVD-a se sastoji od šest mladića koji su spremni u bilo koje doba dana i noći odazvati se pozivu za sudjelovanje u gašenju ili nekoj drugoj vrsti spašavanja ljudskih života ili imovine. Iako Interventna grupa obavlja dežurstva u Vatrogasnom domu samo tri mjeseca godišnje, vrlo brzo izlazi na intervencije i u ostalim mjesecima.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Posedarje su na ponos ovom Društvu, a česte su pohvale od strane Javne vatrogasne postrojbe Zadar, posebno na račun ozbiljnosti, brzine i predanosti poslu koji obavljaju.

023/266-600

023/266-600

Related Articles

Sport i rekreacija

Općina Posedarje

Načelnik