Obavijest za izdavanje e-Propusnica

Stupanjem na snagu ODLUKE O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O  ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U REPUBLICI HRVATSKOJ od 01. travnja 2020. godine, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se putem e-Propusnica. Takve propusnice mogu se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju.

Sustav „e-Propusnice“ javno je dostupan na adresi: https://epropusnice.gov.hr te omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

  1. Poslodavcu
  2. Izabranom liječniku obiteljske medicine
  3. Nadležnom stožeru civilne zaštite

U sustav se može prijavljivati korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) na sljedeće načine:

  • Korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (npr. mToken ili ePASS)
  • Korištenjem drugih prihvatljivih vjerodajnica (npr. Token uređaja i aplikacija poslovnih banaka, FINA certifikata, elektroničke osobne iskaznice itd.)

Izdane propusnice će se dostaviti elektroničkim putem i u Osobni korisnički pretinac te se po potrebi mogu i ispisati. Propusnica će biti u PDF dokumentu koji u sebi sadržava QR kod za provjeru te se ona može koristiti na mobilnom uređaju prilikom kontrole.

Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka od 06. travnja 2020. godine moguće je samo s e-Propusnicama.

TZO Posedarje

Zadarska Županija

Vlada RH

Sabor

© 2017 Općina Posedarje. Sva prava pridržana.Izrada & održavanje Meridies

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA