OBAVIJEST O OBVEZI IZDAVANJA E-RAČUNA OD 01.07.2019.

 

 

REPUBILA HRVATSKA

 

ŽUPANIJA ZADARSKA

 

OPĆINA POSEDARJE

 

Posedarje, 17.07.2019.g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBAVIJEST O OBVEZI IZDAVANJA E-RAČUNA OD 01.07.2019.

 

 

 

 

 

Obavještavamo gospodarske subjekte koji ispostavljaju račune Općini Posedarje  sukladno članku 7. Zakona o električnom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ br. 94/18) i odredbama Direktive Europskog parlamenta o e-Računu da je od 01.srpnja 2019. godine na snagu  stupila obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljani u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave, te nabave putem narudžbenica. Povodom toga, želi se skrenuti pozornost da od navedenog datuma izdavatelji elektroničkih računa obvezni su prema obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi, a obveznik javne nabave je obvezan zaprimati, obrađivati te izvršavati plaćanje elektroničkih računa i prateće isprave.

 

 

 

Općina Posedarje kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj od 01. srpnja 2019. godine ne smije, sukladno navedenom zakonu, zaprimati nijedan papirnati račun jer neće moći po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku bit će vraćen dobavljaču.

 

 

 

Ističemo da se račun zaprimljen putem elektroničke pošte u PDF-obliku ne smatra e-Računom.

 

 

 

Stoga svi subjekti koji ispostavljaju račune prema Općini Posedarje od 01.srpnja 2019. godine moraju imati ugovorene mogućnosti slanja e-Računa. Izdavatelj e-Računa ili njegov informacijski posrednik dužni su e-račune poslati putem centralne platforme za razmjenu e-Računa koju vodi FINA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                           Odsjek za proračun i financije

 

 

TZO Posedarje

Zadarska Županija

Vlada RH

Sabor

© 2017 Općina Posedarje. Sva prava pridržana.Izrada & održavanje Meridies

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA