Dan Općine Posedarje 10.06.2019.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća 10.06.2019. obilježen je Dan Općine Posedarje koji se obilježava povodom blagdana Duhova.

Svečanosti su prisustvovali saborski zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar, zamjenici župana Zadarske županije Šime Mršić i Šime Vicković, predstavnici susjednih općina i gradova te brojni drugi gosti. Na svečanoj sjednici uručene su i godišnje nagrade.

Nagradu za životno djelo dobio je Vinko Kajmak, umjetnik, inicijator  i idejni pokretač projekta Križni put. Općinsku nagradu za postignuće u sportu dobio je Lovre Kalac, a  posthumno Gordan Demo. Za postignuće na području humanitarnog rada nagradu Općine dobila je Udruga Posedarje moje, koja djeluje od 2004. godine. Nagradu Općine  za područje kulture dobila je Udruga za očuvanje kulturne i prirodne  baštine Čelinka  Posedarje - dramski ansambl, a posthumno je dodijeljena i Denisu Juričiću, učitelju glazbene i razredne nastave te članu klape Kontrada od njezina osnutka. Za postignuća u obrazovanju Općina je nagradila Milka Klanca, umirovljenog  profesora tjelesne i zdravstvene kulture te učenike OŠ Braća Ribar Posedarje; Marija Denisa Kalac,  Nikolina Lerga, Matija Knežević i Marin Kalac. Nagrada počasni građanin Općine Posedarje dodijeljena je brigadiru  Miodragu Demi.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA