Zaboravite na politiku, poreze, fiskalizaciju i krizu, nakon nekoliko godina zatišja u Posedarju sada vladaju maškare. Pod pokroviteljstvom Općine Posedarje, a u organizaciji Turističke zajednice i udruge "Posedarje moje", Posedarje su preplavile originalne maske i puno ljudi željnih dobre zabave, smijeha, plesa i dobre glazbe.

Maškaranoj sviti pridružili su se mališani iz Dječjeg vrtića, učenici Osnovne škole Braća Ribar, nogometaši HV Posedarje, odbojkašice, brojni mještani Posedarja i poneki stanovnik drugih općinskih mjesta tako da se maškarana kolona protezala od središta mjesta na Loparu do Kontrade.

Kako i priliči maškaranim događanjima na čelu kolone bili su glavni likovi televizijskih sapunica Sila i Boran, Lara i Jakov. Iza njih popularni političari koje su predvodili Linić i Kerum, a na kraju kolone pogrebna povorka s otvorenim lijesom, posmrtnim ostacima Miše Ležajića zvanog Popušak. Četiri časne sestre započele su s molitvom: Oče naš koji jesi mercedesa metalik boje nam donesi...

Žiri je odabirao najbolje grupne i pojedinačne maske koje su se predstavljale i izvodile program na pozornici. Igrala se bogata tombola, a vrsni kamenoklesar Miro Bratović iz Paljuva uz pomoć meštra Milivoja Klanca, u velikoj fritaji kuhao je 200 litara "fažola s manestrom, pancetom, kobasicama i kumpirima".

Pravi urnebes među okupljenima na Loparu nastao je kada je na pozornicu sa svitom došao predsjednik časnog suda koji je izrekao optužnicu za pogubljenje Krnje, sinonima svih posedarskih briga i nedaća u proteklim godinama.

logo desno 1122

Video

Vremenska prognoza

SP_WEATHER_BREEZY

24°C

Posedarje

SP_WEATHER_BREEZY
Wind: NW at 40.23 km/h
Wednesday
Sunny
15°C / 27°C
Thursday
Sunny
17°C / 28°C
Friday
Sunny
19°C / 29°C

Tko je online 

Imamo 101 gostiju i nema članova online

Scroll to top